Granola med kanel och kardemumma

Granola

Hej vänner,
Här kommer ett mumsigt recept till frukost. Denna granola är den bästa jag gjort (hittills).

Ingredienser
2 äggvitor
75 g sötmandel
75 g hasselnötter
30 g skalade sesamfrön
75 gram smör
110 g mandelmjöl
110 g kokosflingor
4 tsk kardemumma
2 tsk kanel
1 nypa salt
1 msk honung (kan uteslutas)

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 150 grader varmluft
2. Hacka nötterna grovt och blanda de torra ingredienserna
3. Vispa äggvitan ”bubblig” och blanda i.
4. Fördela smöret med fingrarna tills allt är blandat
5. Tryck ut smeten till en stor kaka i en långpanna
6. Grädda 30 – 40 minuter. Rör om var 10:e minut. När granolan ser klar ut, stäng av ugnen och sätt luckan lite på glänt och låt den torka ut.

Originalreceptet kommer från lesscarbs, och i hennes recept pepparkaksgranola (som var lite annorlunda än detta) stod det att det skulle ta 15-20 minuter, men denna var absolut inte klar efter 20 minuter, men kolla var 10:e minut så den inte bränns.

Förvara i en lufttät burk i kylskåpet.

 

En reaktion på “Granola med kanel och kardemumma

  1. Pingback: Vad äter man till frukost? | Lottamat

Kommentarer inaktiverade.