Floridasallad

Dagens middag blev Floridasallad ur Sten Sture Skaldemans kokbok GI-noll!
Enligt Skaldeman är detta ett tillbehör att serveras med t ex tyska småkorvar, men jag åt den som den var, men jag hade lite mer bacon i än som stod i receptet:

Floridasallad:

1 blomkålshuvud
1 finhackad rödlök
2 paket bacon (totalt 240g)
Dressing:
1 dl majonnäs
1/2 dl creme fraiche
1 tsk senap (mer om du gillar senap)
1 msk citronsaft
svartpeppar
Gör så här:
I Skaldemans recept står det att man ska strimla kålen, så det gjorde jag, men det blev lite för stora bitar tyckte jag, så jag rekommenderar att hacka  blomkålen i småbitar.
Stek baconet, häll av överblivet baconfett över den hackade blomkålen
Blanda dressingen
Blanda i löken i dressingen
Smula ned baconet i salladen. Blanda väl.
Håller i kylen fyra-fem dagar.