Hej vänner,
Gårdagens middag blev falsk potatissallad, och lite köpt rostbiff (utan socker). Det är verkligen inte lätt att gå att handla nuförtiden, det är ju socker i de mest oväntade saker, som till exempel skinka och rostbiff. Igår skulle jag köpa fryst kyckling, men då var det socker i den också. ICAs frysta kyckling innehåller 87% kyckling, 13% vatten, salt och druvsocker, så jag tappade lusten för kyckling, så det blev rostbiff och falsk potatissallad istället.

Falsk potatissallad

Ingredienser

  • 1 zucchini, c:a 300 gram
  • 1 dl finhackad purjolök
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk hackad gräslök
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1/2 tsk senap
  • 1 cornichon

Gör så här:
Skär zucchinin i små bitar och stek på så den blir lite mjuk, men fortfarande har lite tuggmotstånd. Låt den svalna. Under tiden blandar du dressingen. Hacka alla ingredienser smått och blanda. När zucchinin svalnat, blanda i den i dressingen, klart! Gör gärna potatissalladen ett par timmar, eller till och med dagen innan så smakar den ännu godare.



3 Comments

  1. Dette må jeg teste. Men hva er cornichon?

    1. Den är jättegod. Cornichon är små, inlagda gurkor.

Comments are closed.