Hej vänner,
Idag gör jag en jättesmaskig efterrätt, engelsmännens version av marängsviss, min variant.

Ingredienser till 4 personer
8 maränger
4 dl vispgrädde
1 liter jordgubbar
Lite hemgjord chokladsås
1 påse flagad, rostad mandel

Börja med chokladsåsen. Ju godare kakao, desto godare chokladsås. Ännu godare blir det om du smälter lite mörk choklad, men då drar också kolhydraterna iväg. Chokladsåsen kommer från Anna Hallén.

Chokladsås LCHF

1 dl kakao
1 dl grädde
1/2 dl vatten
1/2 krm salt

25 gram smör
2 msk sötströ

Vispa samma kakao, grädde, vatten och salt i en kastrull. Låt småputtra på låg värme ett par minuter under fortsatt vispning.
Tag såsen från värmen och rör ner smöret. Smaksätt med sötning efter smak. Låt såsen svalna innan servering. Jag gjorde faktiskt min igår och ställde den i kylen. Idag var den som chokladkräm, men jag värmde den igen med lite vatten i en kastrull, och det gick hur bra som helst.
Rosta mandeln och låt den svalna. Kläm sönder marängerna i botten på en skål eller fat. Skär hälften av jordgubbarna i mindre bitar och lägg uppepå. Vispa grädden och lägg den ovanpå jordgubbarna. Toppa med resten av jordgubbarna och mandeln. Ringla lite chokladsås på toppen.