Hej vänner,

Någon efterlyste chokladglass på Facebook, och idag när solen skiner var jag ju bara tvungen. Jag hade egentligen tänkt göra avokadoglass med hallon, men efter flera larm på sistone har jag blivit lite nojig kring frysta hallon och vill gärna koka dem först, så det fick bli en yoghurtglass istället. Yoghurten ger ju en lite syrlig smak, lite uppfriskande om det är riktigt varmt ute. Jag hyvlade lite mörk choklad med havssalt uppepå. Som vanligt blev det alldeles för lite glass :).

Chokladglass lchf

2 dl turkisk yoghurt
2 äggulor
1 dl vispgrädde
2,5 msk kakao
3 msk Sukrin melis (eller annan sötning)
2 msk sötströ
1/2 tsk vaniljpulver

Gör så här:

1. Vispa ägg och sötning.
2. Vispa grädden med kakaon och vaniljpulvret
3. Blanda alltihopa försiktig så att inte all luft går ur
4. Kör i glassmaskin tills det är klart, eller frys i en bunke minst 4 timmar. Om du inte använder en glassmaskin ska glassen röras om en gång i timmen.

En rolig sak som hände idag var att nr 2 av tidningen Matkärlek damp ned i brevlådan. Jag har ju tidigare skrivit ett omdöme om det första numret, och det hade redaktionen tagit med i tidningen, så då blev jag såklart jätteglad att se mitt eget namn bland recensionerna.



1 Comment

Comments are closed.