Chili con carne

chili con carne

Hej vänner,
Jag har haft en jättekul kväll med att försöka fixa avloppet i slasken som hade stopp, utan att skruva isär rören under diskbänken. Dels är det ju väldigt kladdigt, men risken finns att det inte blir tätt när man skruvar ihop dem igen, och så får man hålla på med detta i flera timmar, been there, done that, inte kul.

Till slut släppte det i alla fall efter bakpulver, ättika, maskindiskmedel, vanligt diskmedel, köksrengöring, kokande vatten och en sugpropps-mojäng. Jag hann i alla fall med lite chili con carne innan dess, om du frågar mig är det precis lika gott utan bönor.

Chili con carne utan bönor

Ingredienser:

500 gram blandfärs
1 st lök, gul eller röd
170 gram burkchampinjoner, skivade (eller färska)
1 klyfta Vitlök
25 gram Smör
400 gram krossade tomater
2 msk Tomatpuré
1 tsk sambal oelek
2 tsk Paprikapulver
1 tsk Salt
1 krm Svartpeppar

Gör så här:

Hacka löken och lägg ner i en stekpanna. Pressa ner vitlöken och tillsätt kött och smör. Stek tills köttet börjar bli klart.
Lägg över kött och lök i en stekgryta.
Tillsätt de krossade tomaterna, champinjonerna, tomatpuré och kryddor.
Rör runt och låt puttra lätt i minst 10 minuter.