Chicken fingers
Go’kväll schlagervänner,
Till kvällens begivenheter blir det kycklingfingrar, eller chicken fingers. Jag serverar mina fingrar med BigMac-dressing och guacamole

Chicken fingers

– 4 personer
400 g kycklingfilé
1 dl kokosnötmjöl (Aman Prana)
2 uppvispade ägg
2 dl riven parmesanost (eller liknande)
salt och olivolja
olja till fritering, jag blandade rapsolja och kokosolja utan smak

Gör så här:
1. Krydda kycklingen med salt och gnid in den med olivolja.
2. Baka i ugn 100 grader till en innertemperatur på 68 grader (det tog ganska lång tid)
3. Dela kycklingen i fingertjocka strimlor
4. Panera kycklingen först i kokosmjöl, sedan i ägg, och sist i parmesanost.
5. Värm fritösen till 180 grader och fritera kycklingen gyllene.



1 Comment

  1. Ser gott ut ☺️ Ska testas, tack för tips.

Comments are closed.