Broccoligratäng

Broccoligratäng

Hej vänner, idag blir det rester (igen), vissa rätter passar extra bra till rester.

Broccoligratäng

500 gram färsk broccoli (ett stort huvud eller 2 små)
1 paket bacon
1 liten gul lök
1 liten tomat (kan uteslutas)
2 tsk tomatpuré
1 tsk sambal oelek
3 dl crème fraiche
salt och peppar
2 dl ost

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader
Skär broccolin i buketter och koka ett par minuter i saltat vatten.
Häll i ett durkslag och låt rinna av.
Hacka löken
Klipp bacon i bitar och stek, lägg i löken och låt den bli mjuk.
Lägg i crème fraiche, tomatpuré och sambal oelek i stekpannan och låt puttra ett par minuter.
Salta och peppra.
Skär tomaten i skivor eller bitar.
Lägg broccolin i en ugnssäker form.
Bred ut blandningen över broccolin,
Toppa med tomat och sedan ost.
Gratinera i ugnen till osten fått färg, c:a 15 minuter.

Om man vill kan man byta ut broccolin mot blomkål, det går lika bra. Fryst funkar också, se bara till att den runnit av ordentligt innan ni lägger den i formen.

2 reaktion på “Broccoligratäng

Kommentarer inaktiverade.