Detta inlägg innehåller reklamlänkar till Bodystore

Blomkålssoppa parmesan

Hej vänner,
Idag blev det lite rester från när jag hade tjejerna från bokcirkeln här. En av tjejerna är vegetarian, så vi brukar alltid köra vegetariskt, och gärna soppa när vi träffas. Den här gången blev det blomkålssoppa med parmesanost från boken Matkärlek, det var väldigt smaskigt. Till efterrätt blev det tryffelkaka med vispad grädde och kakaonibs. det är alltid trevligt med lite olika konsistenser på maten.

Blomkålssoppa med parmesanost

4 portioner

2 msk smör
3 charlottenlökar
500 blomkål
2 palsternackor (kan uteslutas om du vill ha lite färre kolhydrater)
salt och vitpeppar
1/2 dl vitt vin
6 dl vatten
2 dl vispgrädde
2 ägg
1 dl riven parmesanost

Gör så här:

Skiva lök, palsternacka och blomkål i matberedare eller för hand.
Fräs grönsakerna i tre minuter.
Salta och peppra. Tänk på att osten är salt, så ta inte för mycket salt från början.
Tillsätt vinet och låt koka någon minut. Häll i vatten och grädde. Koka c:a 15 minuter tills grönsakerna är mjuka. Ta bort från spisen och mixa med stavmixer. Tillsätt äggen och mixa igen.

Tillsätt osten och smaka eventuellt av med mera kryddor.