Köttfärsgratäng
Hej allihopa!
Jag har haft riktigt mycket översättningsjobb de senaste dagarna, vilket är bra för plånboken, men mindre bra för bloggen, så det har varit lite glest här de senaste dagarna. Hoppas ni också fått lite sol på er idag, det har i alla fall jag. Middagen blev en köttfärsgratäng, gott och billigt, om ni har mycket månad kvar i slutet av lönen. Passa på nu när det är säsong för vitkål, och köttfärs är ju billigt ganska ofta. Jag brukar försöka vara duktig och riva det sista av osten och lägga i frysen, så till den här typen av rätter blir det en blandning av de ostar som finns i burken i frysen. Den här rätten är perfekt att ha i matlådan också.

Köttfärslåda

Ingredienser
1/3 vitkålshuvud
400 g blandfärs
2 små klyftor vitlök
1 stor gul lök
2 tsk buljongpulver
1 dl créme fraiche
2,5 dl vispgrädde
1 tsk sambal oelek
Salt och peppar

Riven ost till gratinering.

Gör så här:

Värm ugnen till 200 grader
Skär vitkålen i småbitar
Stek köttfärs och vitkål i omgångar.
Salta och peppra, tillsätt sambal oelek och vitlök.
Blanda i en ugnsfast form, häll på vispgrädde och créme fraiche, lägg på ost och gratinera i c:a 20 minuter tills osten fått färg.