Hallå kamrater,
Många tycker att det är dyrt att äta LCHF, men då vill jag tipsa om kålpudding, speciellt när vitkål är i säsong. Jag har bloggat om det förut, men denna rätt är värd att upprepa. Vanligtvis serveras kålpudding med potatis, men jag tycker det fungerar utmärkt med bara rårörda lingen (lingon hoprörda med sötströ).

Kålpudding, 4-6 portioner

500 gr blandfärs
1 dl grädde
1 st ägg
200 gr keso, avrunnen
2 msk kalvfond
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

1 halvt stort vitkålshuvud
1 gul lök
smör att steka i
3 msk oxfond
2 dl vatten
2 dl grädde

Såsen:
2 dl spad från kålpuddingen
3 dl grädde
soja, salt och peppar

Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda ingredienserna till färsen. Skär ner vitkålen i mindre bitar, finhacka löken.
Stek vitkålen och löken mjuka i smör.
Blanda ihop färssmet och hälften av det stekta kålfräset.
Bred ut allt jämnt i en långpanna och fördela resten av den stekta kålen ovanpå.
Koka upp vatten och grädde med fond, häll över kålpuddingen.
Grädda i 175 grader i ca 45 minuter.
Häll av ca 2 dl från formen och koka upp med lite grädde och soja.
Låt reducera lite. Smaka av med salt och vitpeppar och lite kalvfond.

Servera med lite osockrad lingonsylt.

2 Comments

  1. Jag gillar dina recept,vill gärna följa dej. MVH Maggan!

    1. Vad glad jag blir, jag sätter upp dig på listan!

Comments are closed.