Ädelkyckling med stekt, strimlad vitkål

 

Ädelkyckling
Hej vänner,
Igår blev det riktigt god middag från frysrensningen, som går sådär. Jag är som pojken med guldbyxorna, fast med frysen. Flickan med guldfrysen. Oavsett hur mycket jag tar ut ur frysen finns det alltid lika mycket kvar. Undrar vems frys det kommer ifrån?

I alla fall var det väldigt gott. Strimla och stek vitkålen i lite smör, salta och peppra.

Ädelkyckling

3-4 kycklingfiléer
1,5 dl créme fraiche
70 gram bacon
12 cm purjolök
140 g ädelost (jag hade kvibille ädel)
1,5 dl vispgrädde
Olja att steka i.

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader
Dela kycklingen i bitar, salta och peppra, och bryn i en stekpanna.
Lägg kycklingen i en ugnsfast form. Stek baconet knaprigt och lägg på kycklingen. Skiva purjolöken och stek den i fettet från baconet. Lägg löken i formen. Blanda créme fraiche, ädelost och vispgrädde, salta och peppra lite, men tänk på att både bacon och ädelost är salta. Häll såsen över kycklingen och låt gå klart i ugnen c:a 30 minuter.